Restaurant Sol Blanc

Blog

2es jornades gastronòmiques del calamar de potera a Pals 15 d’octubre al 15 de novembre

Publié dans

Els restaurants Sa Punta, Las Pahissa del Mas, Sol Blanc,  La Calèndula i Es Portal Hotel Gastronòmic,  han presentat aquest matí les 2es Jornades Gastronòmiques del Calamar de potera a la platja de Pals. Igualment s’ha presentat el nou calendari de les jornades gastronòmiques que aquests restaurants organitzen conjuntament aquesta tardor i l’hivern 2018 – 2019. És la primera vegada que les jornades es presenten a la platja de Pals, fins ara la presentació s’han fet en els diferents establiments participants.

Les 2nes Jornades Gastronòmicques del Calamar de potera es duran a terme del 15 d’octubre al 15 de novembre. Posteriorment es duran a terme les IV Jornades Gastronòmiques del Foie del 20 de novembre al 20 de desembre. Durant el mes de gener és previst que es facin les  V Jornades Gastronòmiques de l’Angula del Ter i del Rec del Molí de Pals. Finalment, entre el 25 de febrer i el 25 de març se celebraran les VI Jornades Gastronòmiques de la tòfona.

Busquem tenir una oferta gastronòmica, viva, dinàmica, diferent, amb productes gastronòmicament molt importants, molt lligats al territori’, ha explicat el xef-director d’Es Portal Hotel Gastronòmic. Que ha afegit que ‘som negocis familiars que tenim l’ambició de tenir obert tot l’any. I amb aquest format de les jornades gastronòmiques hem aconseguit ampliar l’oferta i  posar l’altaveu gastronòmic a la nostra zona, per poder donar aquest producte gastronòmic als nostres clients’.

Joan Carles Sànchez també ha destacat que: ‘Ens agrada posar en valor aquests i altres productes. La nostra idea és afegir nous productes, que estem treballant, com els fesol de l’ull ros. Hi ha gent que està fent esforços per posar-los en valor i nosaltres en aquestes jornades ja l’incloem amb un dels plats, el Calamar a la brasa amb estofat de fesols de l’ull ros amb oli de fonoll.

Els xefs dels restaurants organitzadors consideren que ara és un dels millors moments per menjar el calamar de potera,  ja que precisament a aquestes alçades de l’any la textura es transforma i són molt més saborosos. També manifesten la voluntat de potenciar i donar valor i visibilitat als pescadors del nostre territori, amb una pesca artesanal i respectuosa. Es tracta, a més, d’un producte baix en calories, amb alt contingut de proteïna i una bona font de vitamines i minerals.

Durant les jornades es podran tastar diferents suggeriments de plants que faran els xefs de cada restaurant, com per exemple:

Saltat de calamar de potera i cruixent de cansalada ibèrica confitada amb sopa de ceba

Calamar farcit de melós de vedella amb suc del seu rostit

Arròs carneroli amb sofregit blanc, espàrrecs verds i calamars de potera en dues coccions

Calamar a la brasa amb estofat de fesols de l’ull ros amb oli de fonoll

Calamar de potera amb nyàmeres i alga còdium

Arròs de calamar de potera amb rovellons

Calamar de potera a la brasa amb suc redïit de verdures escalivades

Cassoleta de calamar de potera a l’all

Calamar de potera a la brasa.

Arròs de calamar de potera.

 Mar i muntanya de calamar, panxeta i fesols.

En aquestes jornades també hi col·laboren els cellers Mas Oller (Torrent) i Mas Geli (Pals). Mas Oller és una finca històrica situada al municipi de Torrent (Baix Empordà) que basa el seu treball en la recuperació de la tradició vinícola de l’Empordà amb una interpretació moderna del concepte del vi. Produeix tres varietats negres Garnatxa, Syrah i Cabernet Sauvignon i dues varietats blanques, Picapoll i Malvasia de Sitges.

Mas Geli, amb les vinyes situades a les Serres de Pals, en un terreny amb sols sorrencs produeix les varietats Lledoner negre, blanc i roig i samsó negre i blanc. També amb vinyes recuperades de la varietat Subirat parent, un tipus de malvasia.

La presentació ha comptat amb la presència dels xefs dels restaurants organitzadors de les diferents jornades Ivan Beumala (Sa Punta),  Iolanda Bustos (La Calèndula), Jordi Ribas (Sol Blanc), Jordi Vallespí (La Pahissa del Mas) i Joan Carles Sànchez (Es Portal Hotel Gastronòmic).

Pals, 11 d’octubre de 2018

 

 

Nova carta de temporada estiu 2017

Publié dans

 

A

LES III JORNADES GASTRONÒMIQUES DE L’ANGULA fins el 18 de desembre 2016

Publié dans

JULIOL AL SOL BLANC

Publié dans

POSTER_dvds

Riz Brutal

Publié dans

murgules

brutalPrimavera

arrosbrutal_menjat

Truffe gastronomique

Publié dans

Tout au long du mois de Février, les restaurants de Pals: Sol Blanc, est Portal et Sa Punta, ont organisé les III Pals de truffes gastronomiques – Baix Empordà

tofona_horitzontal_web

Angula del Ter

Publié dans

Les II Jornades de l’Angula del Ter i del Rec del Molí de Pals incorporen com a novetat la creació de Gelats Ángelo, el gelat d’Angula del Ter fet a la bilbaïna. Les II Jornades s’han presentat aquest dimarts al Vicus Restaurant, de Pals, que s’incorpora enguany a les jornades gastronòmiques, que s’allargaran fins el 15 de gener de 2016. L’objectiu de les jornades és posar en valor el patrimoni gastronòmic d’aquesta zona, amb elaboracions singulars i excepcionals que han creat per a l’ocasió els xefs dels impulsors de la iniciativa, els restaurants Vicus, Sol blanc i Es Portal, de Pals.

Els tres xefs han explicat els plats que es podran degustar a cadascun dels seus establiment. Jordi Ribas, del Sol Blanc, ha parlat dels seus plats: Cap i pota amb angules saltades, Arròs sec amb carxofes, crestes de gall i angules a la brasa i Truita dròpola amb angules i cansalada. L’amfitrió, Damià Rafecas, ha explicat les Angules amb carxofes, bolets i llonganissa i l’Ou escalfat amb angules, patata i molles picants; finalment, Joan Carles Sánchez, d’Es Portal, s’ha referit a les seves creacions per aquestes segones jornades: Terrina cruixent de peus de porc desossats amb lleugera infusió de Pernil ibèric amb trompetes de la mort i angules saltades; Arròs carneroli de l’Estany de Pals amb tinta de sèpia lligat amb recuit de Can Pauet de Jafre i angules a l’allet, el Carpaccio de carbassa amb amanida d’escarola, gelat d’angula a la bilbaína i fals caviar de sèsam amb cruixent d’angules i la Cassoleta d’angules amb lamines d’allet, bitxo i oli d’oliva extra verge de Pau, que aquest plat l’ofereixen els tres restaurants.

PROPOSTES PER NADAL I REVETLLA 2015/16

Publié dans

00020001

Vacances, Vacaciones, Holidays…

Publié dans

0001

Nouveau site web et blog!

Publié dans

Bienvenue sur le nouveau site de Sol Blanc!

De là, nous avançons le nouveau restaurant, ou participer à des événements gastronomiques, les derniers changements de menus, des émissions de cuisine, cours de cuisine et d’autres événements auxquels nous participons et que nous jugeons d’intérêt pour vous!

À bientôt!